Jag är på Island!

Jag är på Island! I en liten stad vid namn Hafnarfjörður, strax utanför Reyjkavik. En lavastad med 26 000 invånare och som enligt myterna även är hem åt alver, huldufolk och dvärgar. En "Viking village" finns i stan, varje år i juni ordnas en vikingafestival. Den här tiden på året är det julmarknad, uppträdanden och fint pynt överallt (som, om jag förstod de isländska skyltarna rätt, är gjort av stans skolklasser).


Jag kom fram idag och gav mig ut på upptäcksfärd så snart jag installerat mig på hotellrummet. Efter att ha irrat runt vilse en imponerande lång stund med tanke på hur liten staden ändå är hittade jag till slut till det mysiga, vackra och småstadsaktiga lilla centrumet. Små söta butiker. Ett bibliotek. Museum. Fina hus. Julbelysning som lyser upp alla små gator. Vackert vatten, både havet vid hamnen, floder och en stor damm. De flesta affärer hade hunnit stänga när jag kom fram och julmarknaden var inte öppen idag, men jag promenerade runt och utforskade lite. Förälskade mig i ett väldigt mysigt café med riktigt gott kaffe, Súfistinn. Middag fick bli på ett salladsställe nära hotellet, för sen orkade den här reströtta varelsen inte mer idag. Jag ser fram emot att utforska mer imorgon, när det är ljust och allt är öppet. Rida och upptäcka naturen ska jag såklart också göra innan jag åker hem.

So far trivs jag och tycker om Island! ☺️

Emma Broberg :

Åh wow! Älskar island <3 NJUT!

A:

Oh, wow! Nu blev jag ju lite avundsjuk till och med! Island är mitt drömland att åka till! Skulle vilja se de varma källorna, åka på valsafari, se gejsrar och allt vad man nu kan göra där!
Hoppas du har det jättemysigt!! Ska du åka runt på lite äventyr eller stannar du i den lilla staden? Är du ensam eller med en kompis?
Se till att njuta riktigt mycket nu!!
Stor kram!!

Kommentera inlägget här: