Julhelgens volontärjobb.

Julhelgens volontärjobb var lika fint som vanligt. Framförallt på juldagen, då jag tillsammans med världens mysigaste (och duktigaste!) volontärgäng jobbade med barnen och familjerna på Jul i Gemenskap. Det är ett julfirande för människor som lever i hemlöshet, ensamhet, fattigdom och annan utsatthet. Flera kyrkor och ideella organisationer slår sig samman för att arrangera det, i år var det tioårsjubileum. För mig var det mitt tredje år som volontär. Mina uppdrag tidigare år har varit jättehärliga, men att få vara med just barnen och familjerna som kommer dit var alldeles magiskt.

På julafton var jag på ett lite mindre firande arrangerat av en annan organisation, som hållit på i ännu fler år. Där var jag volontär för andra året. Det bästa där tycker jag är den så otroligt varma familjära stämningen och årets höjdpunkt var utan tvekan att träffa flera av gästerna från förra året igen. I år behövdes jag mest i köket och trots att jag såklart (som alla andra) tycker bäst om att vara mer ute bland gästerna var det också väldigt fint. Det känns så meningsfullt att oavsett roll vara en del i att allting fungerar, flyter på och blir bra för de gäster som kommer dit. Nog den finaste känslan i världen. ✨
Den här fina julduken fick jag av det mindre firandet. Så fint. <3
A M:

Vad roligt!!
sv; Åh vad kul att du säger det, kanske beställa någon då? :D

A:

Återigen, det är så härligt att läsa det här! Och inspirerande. Att det finns många sätt att fira jul på, det finns inte ett som är "rätt". Och jag blir så glad över att det finns de som tar hand om de ensamma!!
Kram och hoppas du får en fin nyårsafton!

Christin:

Åh vad fint gjort av dig! Så omtänksamt och fint!

Dixi Wonderland:

Gud va fint av dig att jobba som volontär men så otroligt sorgligt att det ens ska behövas :(

Amanda CL:

vilken fin duk :)
gott nytt är!

Amanda Jona [SPONTAN]:

Lät verkligen underbart, så fint av dig!

Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh vad kul att volontärjobba :)

Kommentera inlägget här: