En till fantastisk människa.


På vår After Studies idag föreläste psykiatrisjuksköterskan Catherine Bedford som är med i videoklippet ovan (triggervarning på klippet, handlar om våld mot kvinnor och en kvinna delar sin historia). Hon volontärarbetar för att hjälpa våldsutsatta kvinnor och barn i Papua New Guinea, där det i vissa regioner är så många som 97% av alla kvinnor som utsätts. Det var en tung men väldigt intressant föreläsning. Fruktansvärt det som händer och obehagliga bilder, men vilken fantastisk människa och vilket otroligt arbete de gör!

Hon berättade att hon på grund av säkerhetsrisken inte kan gå ut, är där som volontär, inte har köpt nya kläder på 3-4 år och den här föreläsningen höll hon på sin semester för att hon brinner så mycket för det - ändå rekommenderade hon oss alla att göra samma sak om vi har chansen. En sann hjälte skulle jag vilja säga, men själv tyckte hon att det är allas ansvar att försöka göra världen lite bättre oavsett om det är i ens eget närområde eller på andra sidan jorden. Det gör det ännu finare.

Jag är fortfarande lite tagen. Har fått ännu en människa att se upp till. Jag önskar att alla visste att sådana människor finns. Det finns mycket hemskt i världen men det finns också så många som kämpar för att förändra och som steg för steg faktiskt lyckas. Det gör mig, som jag sagt förut, så hoppfull.
A:

Tack snälla, för en återigen uppmuntrande och värmande kommentar!! Jag blir alltid lite varmare i själen av dina ord!
Finns så många människor som gör bra saker för andra, men man får bara höra om allt elände. Man borde lyfta fram även det goda i media, så att mänskligheten fick lite mera hopp och så att man hade förebilder och blev inspirerad att också göra gott!

Stor kram!!

Kommentera inlägget här: