Rädda Mikamottagningen!

Idag vill jag be er om något jätteviktigt! Jag vet att det är ett ämne som för vissa kan väcka obehag och jag ber er att läsa och att bry er i alla fall. Ni behövs. Vi tillsammans behövs.
Mikamottagningen hjälper människor som skadar sig med eller har sex mot ersättning. Jag har med egna ögon sett att deras arbete räddar liv. Socialförvaltningen har nu beslutat om nya riktlinjer som gör det omöjligt för mottagningen att fortsätta hjälpa på det sätt som behövs. Bland annat införs en åldersgräns som innebär att klienten måste vara över 18 år, trots att forskning visat att åtminstone hälften av de som har sex mot ersättning börjar innan de fyllt 18, och en tidsgräns på max 15 samtal per person - jämfört med tidigare då behandlingen istället för att utgå ifrån förutbestämda mallar har varit individanpassad och gett klienterna möjlighet att gå i behandling tills de själva känt sig redo att avsluta.

Stockholms Tjejjour har startat en namninsamling för att få Socialförvaltningen att häva beslutet. Där går att läsa mer om beslutet och varför det är så förödande för verksamheten. Snälla, skriv på och dela för att Mikamottagningen ska kunna fortsätta rädda liv. För att en redan så utsatt grupp inte ska drabbas ännu mer. Klicka här eller på bilden för att komma till naminsamlingen!
Kommentera inlägget här: