En ros lever fortfarande.

"When the night has been too lonely and the road has been too long
and you think that love is only for the lucky and the strong
Just remember in the winter far beneath the bitter snow
lies the seed that with the suns love in the spring becomes the rose"
- The rose, Bette Midler

Magiska morgnar.

Jag har som jag nämnt på grund av olika omständigheter en ganska tung period just nu och var kort sagt inte på topp när jag vaknade imorse - men så fick jag ett meddelande från en fin bloggvän med en film från vännens vackra morgonpromenad, pratade lite om hur magiskt det är att vara ute tidiga morgnar och blev så inspirerad till att göra detsamma att jag gick upp och ut på en gång. (Innan kaffet till och med, herregud!). Så fint ljus, så frisk luft, så vackert. Det är verkligen något speciellt med morgnar. Stillheten, lugnet.

Känslan av att komma in igen sen, att krypa ner under det varma täcket och äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro, är ganska oslagbar den också. Det blir ju inte så mycket sitta på bryggan-stunder för mig nu när det är kallt ute, så det här kanske får bli den nya rutinen de dagar jag inte ska iväg alltför tidigt. En liten morgonpromenad i lugn vacker natur. Eftersom att jag själv blev så inspirerad av min bloggväns film och meddelande tänkte jag att jag kanske också kunde inspirera någon lite. Det gjorde åtminstone början på min dag bättre.

För nu är jag 22.

Idag är det min födelsedag. Min 22:a. Trots att födelsedagar och högtider för mig är ganska jobbiga, väcker mycket känslor, har jag haft en underbar dag. Det känns alldeles lent, varmt och mjukt i mig.

En dag fylld av lagom mycket intressant skolarbete följt av en så mysig, varm och avslappnad kväll tillsammans med två av mina allra närmsta vänner, som jag älskar så mycket.

Jag blev bjuden på god middag på en grekisk liten restaurang. Halloumifylld kyckling med paprikasås och chokladvulkan med vaniljglass till efterrätt. Fick så fina genomtänkta omtänksamma presenter. Och framförallt fick jag tillbringa kvällen tillsammans med två av de mest betydelsefulla människorna i mitt liv. Jag är alldeles rörd och så så tacksam över denna fina dag. ❤️