The only real failure in life is the failure to try.

Jag fick inte sommarens drömjobb den här gången. Jag kom till sista steget i rekryteringsprocessen och fick uppleva två fina dagar tillsammans med de andra som gått vidare - som alla var så fantastiska att varenda en förtjänade jobbet. Det är okej. Sommaren löser sig. Och jag blev rekommenderad att söka mig till en annan del av organisationens verksamhet, att börja i den änden, och söka den här tjänsten igen senare. Jag fick träffa en förebild. Vara med om fina saker. Lära känna fina människor. Suger i mig fina ord. Så det blev en väldigt lyckad upplevelse ändå, trots att resultatet inte blev som jag hoppats.

Det är så lätt att falla in i att bara lyfta framgångar. Det är så lätt att känna sig misslyckad, när framgång är allt som syns i sociala medier. Det är därför jag delar det här. För jag skulle nog också ha känt så igår, när beskedet kom, om jag inte tidigare haft chansen att höra några av mina förebilder berätta om sina resor. Allt de lyckats med - men också om motgångarna de mött på vägen dit. Alla gånger det inte blivit som de tänkt sig. Allt motstånd de stött på. Alla övervunna hinder. Alla gånger de fått ta ett steg tillbaka, fundera över vad de kan göra annorlunda och försöka igen. För det hör till, för alla. Misslyckanden är bara misslyckanden om vi slutar försöka - klyschigt, men sant.

Det sägs att det krävs 100 avramlingar för att bli en bra ryttare och jag tror att det gäller med det mesta. Jag tror inte att någon dröm blir sann, utan hinder och motgångar. Att misslyckas och försöka igen. Och igen. Och igen. Tills det går. För det kommer att gå. Hindren på vägen är en del av vägen. Lär oss, utvecklar oss, gör oss starkare. Förbeder och gör oss redo för det som väntar. Det vi kommer till, bara vi aldrig ger upp - bara vi fortsätter försöka. ♥
norrbotten emma:

ha en fin dag
kram

Katta:

Bra skrivet, jag håller verkligen med dig :)

A:

Så sant!! Tänker genast på en föreläsning jag var på för två veckor sen. Den handlade om att utveckla självständiga läsare och de tog upp just hur de som lyckas med (i det här fallet skolarbete) är de som dels inser att framgång inte kommer av sig själv utan genom arbete, dels att det lönar sig att arbeta, eftersom det gör att man utvecklas. De som har inställningen att det ändå inte går att lösa problem man stöter på kommer inte heller framåt. Lätt är det inte, men det är ändå en så viktig sak att inse att loppet inte är kört bara för att man stöter på en svårighet. På den här föreläsningen fick vi också höra att genom att lösa problem (i det här fallet i en text man "kört fast" i) så stärker man sina nervbarnor i hjärnan. Som föreläsaren uttryckte det: "The brain gets thicker". Det skapas nya nervbanor och de man har förstärks. Aldrig ge upp med andra ord!!
Stor kram!

Kommentera inlägget här: