Min fjärde volontärjul.

Vilken otrolig eftermiddag och kväll det blev igår! Det syns väl på bilden ungefär hur rörd jag var efteråt. Och med det tidigare snygga sminket och fixade frisyren helt borta, haha. Dessutom hade jag glitter precis överallt, även om bilden tyvärr inte fångade det. Andra volontärer skrattade åt oss barnvolontärer när vi kom ut alldeles glittriga och julpyntade från våra pass. Precis som det ska vara.

Igår var mitt fjärde år som volontär på samma ställe. Det blev ett varmt återseende med både gäster och volontärer. Det är så fint att komma dit varje år. De har nu rätt många sökande per uppdrag (så fantastiskt!), men jag hoppas att jag får chansen att göra det här många jular till.

Det var en intensiv kväll. På vissa sätt lite känslosam. Men mest så otroligt fin, rolig, mysig, underbar. Så mycket värme. Så många och underbara barn. Så mycket lek och pyssel och fina samtal. Och precis som förra året var vi i barnrummet ett sånt superteam. Det går inte att få en bättre julafton. ♥

En inte speciellt julig julafton.

Idag är det julafton. Från mig blir det däremot inget speciellt juligt inlägg, för jag känner mig helt enkelt inte så julig i år. Det är en av de mest fantastiska sakerna med julen som fri: att kunna välja själv. Att fira om en vill fira, att låta det vara som vilken dag som helst om en vill det.

Alldeles strax ska jag hur som helst bege mig mot min fjärde volontärjul, som även detta år tillbringas med barnen och familjerna som kommer till julfirandet jag volontärar på. Det ska bli jättefint.

Fram till dess värmer jag upp i min underbara tröja från fantastiska Föreningen Storasyster. Det var min julklapp till mig själv i år (jag slog in den och allt, har längtat efter att få öppna paketet!). Är även riktigt rörd av de otroligt träffsäkra klapparna jag fick av mina fina vänner. Ett dockskåp att renovera, byta golv, tapeter, bygga möbler, inreda... Som jag så länge pratat om att jag velat ha. En bok om Sydamerika, som om allt går enligt planen blir målet för nästa sommars äventyr. De känner mig verkligen. ♥

Nu ska jag sätta fart. God Jul till er som firar. Värme till er som tycker att dagen är svår - snart är den över. Vi hörs snart!

Känslan av att följa sin dröm.


På juridiktentan i lördags kom jag på mig själv med att sitta och le för mig själv när jag skrev. Det gjorde jag på psykologitentan också. Och på tentan om samhällsstrukturer. Visst är det märkligt? En fyra timmar lång tenta på en lördag, som hindrade mig från att gå med min bästa vän på en julig hundparad(!!!) eller att hinna få typ något dagsljus alls och där jag skrev och skrev och skrev mer eller mindre oavbrutet i alla fyra timmar - och jag ler, trivs och tycker att det är roligt. En tenta.

"Ingen kan i alla fall ifrågasätta att du går rätt utbildning", skrattade min vän när jag berättade det.

För mig är det så viktigt att göra det jag vill, det jag brinner för. Det jag verkligen brinner för. Att alltid gå i riktning mot mina drömmar. Och när jag gör det, när det är en del av eller för mina drömmar - då blir det mesta lätt, roligt, inspirerande. Självklart har alla tyngre dagar eller perioder, när en är trött och sliten och önskar sig lite ledighet. Och ändå, även då, känns det rätt. Helt och varmt i bröstet. Känslan som kommer från att vara den en är, leva det liv en vill leva. Motivationen som kommer från att göra det en vill och följa sin dröm.

Den känslan önskar jag alla.
Tenta på en lördag = helg på söndag och måndag istället. Den såg ut ungefär så här. ↑