Att leva vidare efter övergrepp.

Min våldtäktsman dök upp som vänförslag på Facebook i torsdags. Inte från min uppväxt, utan den sista förövaren. Han som utsatte mig för övergreppet jag var med om för 1,5 år sen. Han jag inte kände och som inte vetat vem jag är eller vad jag heter. Men jag hade hans nummer. Jag lät det ligga kvar i telefonen, ifall jag en dag skulle ha ork att anmäla. På grund av det kopplade Facebook ihop oss. Det skakade om, trots att jag kommit långt i bearbetningen av även det övergreppet.

Tiden efter övergreppet var jag i bitar, det kändes som att allt jag byggt upp slagits sönder och jag trodde att allt var över. Men livet fortsatte ändå. Byggdes upp, igen. Blev stabilare och stabilare, igen. Tack vare terapi och exponering för att bearbeta även det övergreppet minskade mardrömmar, ångest, flashbacks. Från att komma flera gånger om dagen, igen, till att dyka upp då och då. Från att känna mig så trasig och förstörd, igen, till att känna mig hel. Det kan aldrig göras ogjort det som hände, det kommer alltid att ha hänt - men det går att leva vidare ändå, det går att må bra igen.

Att i torsdags plötsligt se hans ansikte triggade. Att inte veta om han hittat mig också, om han nu vet vem jag är vilket innebär att han skulle kunna söka upp mig. Jag hanterade det. Jag bad om stöd när jag var som mest triggad. Började lugna mig själv redan innan jag fått svar. Göra allt som vanligt, inte låta rädslan ta över. Delta, koncentrera mig, vara medvetet närvarande i skolan och allt jag gjorde. Jag var skakigare än vanligt bara. Mer på helspänn. Mer minnesbilder. Mer sorg och ilska. 

Vissa saker kommer nog alltid att trigga, men när även de dåliga dagarna går att hantera och inte tar över livet är det faktiskt inte så farligt ändå. Det suger, men det är hanterbart. Går att leva med. De bra dagarna och det som är fint även i de dåliga dagarna väger så mycket tyngre, är så många fler.
Nathalie:

Usch!! Samma sak hände mig för ett tag sen. Det där äcklets ansikte som vänförslag. Fick så ont i magen och blev alldeles yr. Fruktansvärt!!
Kram

Amanda CL:

<3<3<3
skönt att du kunde hantera det! Väldigt starkt av dig <3
kramar

TicTacToe:

styrkekram <3

Kommentera inlägget här: