Måndagsinspiration.

Solnedgång över världens bästa skola!

Solnedgång över världens bästa skola. Tänk att jag har sån tur att jag får läsa världens intressantaste utbildning med världens härligaste människor i världens bästa skola? Jag trivs så bra. 

Min dag började med att jag stressade som en tok till skolan - för att väl där upptäcka att jag rört ihop schemat och var flera timmar för tidig. Men det blev bra ändå, för då fick jag tid för en väldans mysig lunchfika tillsammans med en fin vän. Och sen seminarium efter det, om socialpolitik. Intressanta diskussioner, en hel del skratt och en glad, varm fredagsstämning. Det där med att sent en fredag nästan känna sig besviken när läraren bryter diskussionen och säger att seminariet är slut.

Jag har egentligen inte så mycket att skriva just nu. Tänkte mest titta in lite. Säga hej. Önska er en trevlig helg. Så ja, hej och trevlig helg! Ta hand om er. 

Min första riktiga föreläsning.

Jag sitter just nu alldeles överväldigad av känslor och intryck och försöker hitta ord. För ett tag sen fick jag frågan om att komma till Södertörns Folkhögskola i Solna för att föreläsa om psykisk ohälsa och idag var det dags! Med fakta om psykisk ohälsa, självmord, självskadebeteende, hur vi kan förebygga och hur vi kan hjälpa oss själva och andra tätt sammanbundet med mina egna erfarenheter av psykisk ohälsa, den trasiga uppväxten, kampen för att få hjälp och resan för att komma dit jag är idag fick jag chansen att tillsammans med både lärare och elever bryta tystnaden om det här viktiga ämnet.

Det var alldeles fantastiskt. Med insiktsfulla frågor från både elever och lärare, följt av att efteråt få höra modiga berättelser och väldigt mycket fina ord. Gud jag är som sagt så rörd att jag knappt hittar ord. Och stolt, över både mig själv och alla modiga människor som var där idag. TACK Södertörns Folkhögskola (och min vän där som fixade allt!) för att jag fick komma till er idag!

Jag har definitivt fått mersmak för det här med att föreläsa, så om någon vill att jag ska komma till er skola, arbetsplats eller liknande - tveka inte att höra av er!