Det finns många sätt att ta hand om sig.

Igår när världen var kall, snöig och vinden hade hållit mig vaken större delen av natten var det så skönt att hoppa över föreläsningen i skolan för att istället plugga hemifrån med varm choklad med vispgrädde, mjukt täcke och framförallt inne i värmen. Jag hade visserligen bestämt mig för att göra det redan innan snökaos och sömnlös natt, då jag kände att jag inför tentan skulle tjäna mer på en hel pluggdag hemma än på att gå på föreläsningen - men det blev så extra mysigt att stanna hemma när snön och kylan yrde där utanför. Det blev en sån ta hand om mig själv-känsla i det också.

Det finns så många olika sätt att ta hand om sig. Som varierar, från dag till dag och person till person. Ibland kanske det som är att ta mest hand om sig är att gå iväg, komma ut, träffa människor. Göra någon aktivitet. Träna, städa, fixa. Och ibland kanske det är, som det var för mig igår, att stanna hemma och för en liten stund glömma bort världen utanför. Bara vara i sitt eget lilla varma trygga hem. (För min del visserligen med en hög skolböcker till sällskap, men det är rätt oundvikligt veckan innan tenta. ;))

"Vad kan och behöver du göra just nu? Hur kan du göra just den här stunden bättre?" - det är definitivt lättare sagt än gjort och något jag själv fortfarande jobbar på, men livet blir faktiskt både enklare och skönare av att försöka hålla sig till det. "Just nu. Vad behöver jag just nu?"
Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Tror många behöver bli bättre på att ta hand om sig själva :)

Kommentera inlägget här: