Min första riktiga föreläsning.

Jag sitter just nu alldeles överväldigad av känslor och intryck och försöker hitta ord. För ett tag sen fick jag frågan om att komma till Södertörns Folkhögskola i Solna för att föreläsa om psykisk ohälsa och idag var det dags! Med fakta om psykisk ohälsa, självmord, självskadebeteende, hur vi kan förebygga och hur vi kan hjälpa oss själva och andra tätt sammanbundet med mina egna erfarenheter av psykisk ohälsa, den trasiga uppväxten, kampen för att få hjälp och resan för att komma dit jag är idag fick jag chansen att tillsammans med både lärare och elever bryta tystnaden om det här viktiga ämnet.

Det var alldeles fantastiskt. Med insiktsfulla frågor från både elever och lärare, följt av att efteråt få höra modiga berättelser och väldigt mycket fina ord. Gud jag är som sagt så rörd att jag knappt hittar ord. Och stolt, över både mig själv och alla modiga människor som var där idag. TACK Södertörns Folkhögskola (och min vän där som fixade allt!) för att jag fick komma till er idag!

Jag har definitivt fått mersmak för det här med att föreläsa, så om någon vill att jag ska komma till er skola, arbetsplats eller liknande - tveka inte att höra av er! 
Tilda Barkselius:

Åh vad coolt med din första föreläsning!!

Linda:

Bra jobbat!

annelie:

väldigt bra gjort ...bra kämpat

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Men så bra gjort :D. Toppen :)

Amanda CL:

vad roligt att de gick och kändes så bra :D
Skulle gärna vilja att personalen på mitt boende fick lyssna :P även fast jag mår bättre och inte gör saker längre så kan det ju komma andra som behöver det stödet och bara att de ska veta hur de ska hantera både ångest och psykisk ohälsa, men ja tror inte jag kan tipsa om det tyvärr, eftersom jag menar att det skulle vara bra i bemötandet gentemot mig :P

kram

Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh vad kul att föreläsa. Grymt gjort! :)

Elin:

Åh så härligt! Förstår att det ger mersmak, det är så otroligt häftigt att ge andra människor en del av sig själv. Men så modigt!

Som det ser ut nu får jag börja inom några veckor, men det beror vilket beslut bedömningsgruppen tar. Kanske tycker de inte att jag är i behov av en plats.

En del vet jag ju, som ryggen och hjärtat (delvis anorexin), migränen (obehandlad hjärnhinneinflammation), med t.ex. lederna och känselbortfallet vet man inte.

Vad innebär extrajobbet?

Händer massor. DBT-prat, massa jobbiga tankar om att psykologen ska sluta, en högskolekurs jag börjat läsa, söka jobb, mycket med familjen osv.
kramar

TIDSTJUVEN:

Wow, heja dig! 😍 Sjukt kul att du fått föreläsa om ett så viktigt ämne som ligger dig nära hjärtat.

Emma Broberg:

Gud vad härligt att få föreläsa och dessutom om ett så viktigt ämne <3

Liene Svärd:

Awesome, du är grym! bra tema att föreläsa om. Älskar det temat, så viktigt.
Känner en tjej som går på södertörns folkhögskola, Desiree heter hon, väldigt go tjej.

Kommentera inlägget här: