Så var det 2017.

Vi hade en alldeles magisk nyårsafton igår. Jag hoppas att ni också hade det fint och har tänkt extra mycket på er som tycker att nyår är tufft. Det är det ju många som gör, även om det för mig personligen är en av de bättre högtiderna. Vi firade hemma hos mig i år. Till golvs (i brist på bord) stod dubbelmarinerad fläskfilé à la Ida, vit chokladmousse med bärsås och flarn à la mig och goda snittar à la oss båda. Så gott, gud vad jag njöt!

Jag är ingen nyårslöftesfantast, men jag tycker ändå om att ta tillfället i akt att reflektera lite. Fundera över vart jag är och vart jag är på väg. Hur jag lever och hur jag vill leva. 2016 har för mig varit stundtals jobbigt men överlag ändå ett av de finaste, lugnaste, varmaste åren i mitt liv. Tidigare år har handlat väldigt mycket om överlevnad och att slå mig fri från sådant som skadat. Det här året har mer gått ut på att... landa. Hitta lugn, närma mig drömmar, våga andas ut och på riktigt börja forma mitt liv som jag vill ha det. Jag känner att jag är på väg åt det håll jag vill.

Till 2017 hoppas jag att grunden fortsätter på ungefär samma sätt som under hösten med socionomutbildningen, extrajobb, mitt lilla hem och mina fina vänner. Jag vill fortsätta jobba på att hitta balans mellan aktivitet och vila, fortsätta hitta lugn och ta hand om mig - men också våga gå utanför den trygghetszon jag lätt skulle kunna fastna i. Släppa lite på kontrollen, försöka sluta planera och vara så ordentlig jämnt och ibland faktiskt bara göra, våga, vara mer spontan. Årets bästa stunder har trots allt kommit av de tillfällen då jag vågat vara lite galen, inte tänkt så mycket. Leva lite mer, helt enkelt.
Days by Johanna:

Ser ut som en härlig nyårsafton :)

MartinaOlsson:

Hej!
Jag vill bara tipsa dig om att du just nu kan vara med och tävla om Pauline Wågströms självbiografiska bok "Om ett MISSFOSTER: att leva med selektiv mutism, autism och social fobi" i min blogg! En superviktigt bok enligt mig då den hjälper till att lyfta och normalisera psykisk ohälsa :) Klicka på länken nedan för att vara med och tävla!
https://martinaolsson.myshowroom.se/64577/tavling-vinn-pauline-wagstroms-sjalvbiografiska-bok/
Och ett gott nytt år på dig också, såklart! :)

Anonym:

Ser fantastiskt mysigt ut!
sv: Tack! Jag tycker att din tanke låter bättre än ett löfte, lev livet! Det är så det ska vara! :D
Kram

Amanda Jona [SPONTAN]:

Låter som en riktigt bra nyårsafton och bra tankar inför 2017! :)

Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Härligt med en bra nyårsafton :)

Kommentera inlägget här: