Hur planerade jag min resa?

Jag har från flera håll fått frågor både om hur jag planerade min resa och ännu en del funderingar om det här med att resa ensam, så jag tänkte skriva om det. (Ställ gärna fler frågor, det finns knappt något roligare när en bloggar!). Det hela började i våras, när jag kände att jag ville resa iväg. Min första tanke var att åka på en kortare volontärresa och jag gick t.o.m. på ett infomöte om det, men jag ställer mig ganska skeptisk till den typen av volontärresor som jag uppfattar är mer för resenärens skull än för att på riktigt bidra med något till projektet. Åtminstone i vissa fall lutar jag starkt åt att hålla med de som menar att sådana volontärresor gör mer skada än nytta.

Så jag valde bort det och bestämde mig för att åka på semester istället. Då stod "Vacker natur" högt på min lista. Jag bestämde mig för att hålla mig inom Europa för att slippa dyra flygbiljetter, visum osv. så jag satte mig och googlade på Europas vackraste platser. När jag upptäckte att flera av platserna jag förälskade mig i låg relativt nära varandra kom idén att se allihop. Efter ytterligare lite googlande hittade jag billiga bussar mellan de olika platserna - och hela vägen från Stockholm. Alla planerade bussresor (Sthlm-Hamburg-München-Bled, Bled-Ljubljana-Zagreb, Zagreb-Plitvice Lakes, Plitvice Lakes-Split) och flygbiljett Split-Sthlm gick på under 1500 kronor.

Jag valde att boka alla boenden i förväg, för att kunna slappna av och känna mig trygg. Under resan mötte jag dock många som inte hade gjort det, som tog en natt i taget - men de var å andra sidan bekväma med att sova i sovsal på vandrarhem, vilket jag faktiskt inte är. I övrigt valde jag mer eller mindre billigast möjliga boenden. Hotell, enkelrum på vandrarhem, rum en privatperson hyrde ut och så några nätter på nattbuss. (Resans sista tid valde jag att betala lite mer för ett "bättre" hotell - ironiskt nog var det där jag hade en mus i hotellrummet).

De praktiska bitarna som boende & vissa av långdistansbussarna kände jag att jag behövde ha koll på för att kunna slappna av och njuta av resan, men där slutade min planering. Resten tog jag som det kom. Vad jag ville se/göra på platserna jag bodde, vilka närliggande platser/städer/öar jag ville besöka, hur jag skulle ta mig dit osv. Det löste sig alldeles jättebra, genom att fråga folk eller söka reda på det på plats. Jag klämde ju t.o.m. in ett extra land på resan!
Amanda CL:

Som sagt verkar ha varit en så cool resa!

Caroline Nilsson:

Återigen, det låter helt fantastiskt!

A:

Inte lite planering, med andra ord!! Själv söker jag alltid efter enklaste tänkbara lösning :) Men imponerande att själva resorna inte blev dyrare än så! Det där med musen är faktiskt lite skrattretande; du väljer ett "finare" hotell och får sällskap på rummet :) Vad gör du resten av sommaren? Är du ledig eller ska du sommarjobba? KRAM!!

Meg:

Vad ballt! Vill också göra en liknande större resa genom Europa nån gång :)

Kommentera inlägget här: