På andra sidan.

Jag såg en film om ätstörningar igår. Jag kommer inte att rekommendera den eller ens skriva ut vilken film det var, då jag tyvärr tror att den kan vara väldigt triggande för många. Filmen fick mig hur som helst att än en gång vilja skriva några ord om hur fantastiskt det är att komma ut på andra sidan. Att leva ett liv utan ätstörning. Att LEVA - för ett liv med en ätstörning är knappt ett liv.

När jag var sjuk var jag rädd för att bli frisk. Det destruktiva var allt jag visste. Som en trygg liten bubbla, som jag trodde höll mig säker och som hindrade mig från att känna. Men vet ni? Det finns så mycket mer. Det finns en hel värld därutanför. Ett helt liv, som väntar på att levas - levas av just dig.

Utanför ätstörningens fängelse finns lycka, frihet, känslor, kärlek, vänskap, drömmar, hopp. Utanför murarna finns allt det som jag själv länge inte ens kunde drömma om, som jag trodde att jag aldrig kunde få. Ja. Där finns smärta också. Ibland gör livet ont, ibland fruktansvärt ont - men även då, i de allra mest smärtsamma stunderna, är det värt det. Känslor är inte farliga. Livet är inte farligt. Livet är, även med sina svåraste stunder, så otroligt vackert. Så otroligt.

Våga känn. Våga lev. Våga gå sönder och res dig igen. Våga hoppas, drömma, älska, gråta, känna och sprudla av lycka. För livet, livet utanför den där "trygga" bubblan, är inte farligt. Det är till och med rätt fantastiskt. Jag önskar att alla fick uppleva det. 💗
ISA:

måste vara en otrolig känsla. DEN stoltheten jag ska känna när jag är där helt <3

Amanda CL:

Jag förstår precis vad du menar!
Jag var också så rädd för att må bra, för att jag inte visste vad jag skulle tänka på, göra eller något alls. Men det känns så underbart idag när jag är så stabil!

Tusentals kramar

Kommentera inlägget här: