Sommar i Sverige.

Nu börjar jag landa lite i att jag är hemma. Det är märkligt. Att det tar så lång tid att vänja mig vid att vara i Sverige igen - där jag bor, lever, hittar och har växt upp - men att det går så snabbt och så lätt att anpassa mig till något nytt, att när jag t.ex. reser bort vänja mig vid i princip vilka förhållanden som helst. Det tar aldrig många timmar på en resa innan allt "där hemma" känns så ofantligt långt bort, innan det känns som att allt jag någonsin gjort är att leva som jag gör just då på resan.

Ett par timmar in på senaste resan kändes det till exempel så självklart att tillbringa flera dygn på bussar. Att sova på buss, äta på buss, gå på (väldigt äcklig) toa på buss. Högsta lyckan var i de städer där jag hade några timmar emellan bussbyten, så att jag - innan jag gick ut och utforskade - kunde använda busstationens riktiga toaletter, byta om, tvätta av mig, fylla på vattenflaskorna och svalka ansiktet i kallt vatten. Det kändes som sån lyx. Redan dag två kändes det som att det var mitt liv nu: att bo på bussar, ha min ryggsäck som huvudkudde och njuta av lyxen med busstationernas offentliga toaletter.

Likaså varje nytt boende, varje ny plats, varje nytt land - jag vänjer mig så fort. Då är det hemma. Då lever jag som jag gör där. Då är jag där. Saknar inget annat. När jag kommer hem däremot känns allt så konstigt, så främmande, så ovant och tar flera veckor att vänja mig. Varje morgon i de snart två veckorna sen jag kom hem har jag vaknat, nyvaket tittat runt i lägenheten, inte känt igen mig, nästan känt lite panik i bröstet när jag undrat var jag är och funderat över vad som gäller här - och sen kommit på: "Ja just det, jag är hemma igen. Det är ju min lägenhet jag är i."

Men nu börjar jag som sagt landa i Sverige igen. Som ni ser på bilderna är sommar i Stockholm väldigt fint det också. Och inatt bokade jag en liten resa till, senare i sommar... Betydligt kortare och väldigt annorlunda än den här, men väldigt fin och viktig på ett helt annat sätt. Wiie!
Meg:

Det tar alltid lite tid att komma in i sina gamla rutiner igen efter en resa. Minns när jag roadtrippade i USA och längtade hem de sista dagarna, nu längtar jag bara tillbaka - man inser att det var en riktigt fet resa ändå! Man blir ju aldrig nöjd ;P

Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Härliga bilder :)

A:

Stockholm är verkligen fint på sommaren. Och jag har nu även upptäckt vilket oerhört fint naturområde jag har här hemma i Rågsved. Så nu har jag äntligen hittat ett ställe att komma närmare naturen och andas lite. Kram

Amanda CL:

Fina foton!
Håller med man vänjer snabbt vid att resa och den vardagen
Spännande med en till resa :D
kram

yogapassion.blogg.se:

Vilka härliga sommarbilder! Och kul att du bokat en ny resa, spännande :)

Kommentera inlägget här: