Det finns många vägar att gå.

Så här i studenttider, när både gatorna och sociala medier fylls av lyckliga studenter, sitter jag och tänker på hur många olika vägar det finns att gå.

Jag tänker på en del av mina vänner, bekanta, blogg- och instagramvänner som skulle ha tagit studenten i år eller tidigare men av olika skäl inte kan. 

Jag tänker på dem som efter mycket slit klarat det och tar studenten i år. 

Jag tänker på min egen väg. Jag som 17 år gammal blev tvungen att hoppa av, började jobba heltid och läste in gymnasiet senare, på egen hand, genom att göra prövningar på komvux. Idag är jag högskolestudent och precis där jag vill vara i livet i alla fall.

Vad vill jag säga med det? Det finns många vägar att gå. Skola är viktig, jätteviktig, men ibland kommer livet i vägen. Ibland finns andra strider, som vi måste vinna först. Det är okej. Ingen kamp är mer värd än någon annan. Och, hur klyschigt det än låter: det är aldrig försent. På riktigt. ❤
Amanda CL:

Förut var studenttider väldigt jobbigt för mig för att jag inte har gått klart gymnasiet men jag har insett att gymnasiet är inte rätt väg för mig att gå, jag kan bli det jag vill utan gymnasiet. Har tagit x antal år för mig att inse det
För alla är ju inte gymnasiet bäst, sen är den ålderns väldigt jobbig också plus att många är skoltrötta och inte får de betyg de skulle klara av annars.

Du är så stark som har pluggat in gymnasiet och är där du är idag! <3

Kram

Kommentera inlägget här: