Något värdefullt.

Den här fina nyckelringen, med ordet "Mod" och en bild på mig som barn, fick jag för en tid sen av min fina vän Ida. Det är en påminnelse om hur hon ser Lilla Diana. Barnet på bilden, som var med om övergrepp, misshandel & hemska svek från samhället och vuxenvärlden. Barnet på bilden som överlevde. Barnet som är vuxet nu. En hel vuxen, som är fri, älskar, lever och vill hjälpa andra.

Det är en påminnelse om att alltid ha med mig henne, Lilla Diana. Hon finns fortfarande i mig. Kanske närmare, mer närvarande, än för de som haft en annan uppväxt. Det är fint. Jag vill ha henne med.

Jag brukade hata henne. Barnet jag var. Jag la skulden för allt jag blev utsatt för och för att ingen hjälpte mig på henne, mig själv. Men skulden ligger aldrig på den som blir utsatt. Flickan på bilden är ett barn. Ett litet barn som inte hade något val, som föddes in i situationerna, som gjorde allt hon kunde. Ett litet barn med en motståndskraft jag som vuxen ibland har svårt att förstå. Ett litet barn som inte kunde förändra situationen, men som överlevde. Som blev vuxen. Som klarade sig ändå.

Mod. Den nyckelringen är en av mina mest värdefulla ägodelar. ❤
Kommentera inlägget här: