München, Tyskland.

Just nu befinner jag mig i Slovenien, på det första "riktiga" stoppet på min resa, efter att ha bussat genom Danmark, Tyskland, Österrike. Ja, hela vägen från Stockholm. Känslan av ett hotellrum - en säng, ett badrum, en dörr som går att låsa - när en tillbringat de senaste nätterna på en buss går knappt att beskriva. Aldrig, aldrig har en dusch varit så uppskattad! Eller en tupplur. 🙏

Den lilla (sagolikt vackra) staden jag befinner mig i nu kommer nog att få ett eget inlägg - men imorse ägnade jag några timmar åt att utforska München i Tyskland så jag tänkte börja där. 

Innan min buss-roadtrip hade jag aldrig varit i Tyskland. Nu har jag bussat igenom landet & gjort snabbvisiter i en del städer. Jag tyckte om Münchens vackra byggnader, parker och fina gator med träd, mycket grönt och växter. Vackert. En fin stad! Jag ägnade mina timmar i stan åt att gå vilse, hitta rätt igen, få hjälpa en snäll gammal kvinna över gatan, se min framtida drömhund och ha stora problem eftersom att jag inte kan tyska och många inte verkade kunna engelska. Alla var dock lika trevliga ändå. Och fortsatte prata med mig, på tyska, fast jag svarade på engelska och sa att jag inte förstod. Jag tycker att det är lite roligt när det är så, så fint och det går ju oftast att förstå varandra ändå. Jag tycker om människor, jag älskar att resa - och jag älskar kombinationen. Jag reser ensam, som jag brukar och som jag älskar, men tror som vanligt på mina ensamresor att jag nästan möter, pratar med och "lär känna" fler människor här än hemma. Det är fint. Många möten, människor, minnen och ögonblick att bära med sig efteråt. Och att uppleva nu.

Godnatt! ❤
 
Kommentera inlägget här: