Sloveniens huvudstad Ljubljana.

Åh vad jag har upplevt, på bara några dagar! Ni skulle bara veta. Och kommer nog att få veta, i takt med att blogginlägg kommer. Mina fotsulor är fyllda av brännande skavsårsblåsor efter många, många promenerade kilometer, hur svala kläder jag än har på mig sitter både kläderna och håret för det mesta svettigt klistrade mot kroppen, jag har träningsvärk i muskler jag inte ens visste att jag hade - och jag kunde inte bry mig mindre. Jag lever. Jag lever, jag upplever, går emot tusen rädslor, utmanar mig själv, pressar mina gränser - och klarar det. Klarar allt det jag tar mig an. Och njuter, njuter så mycket. Är i det. Det känns som att det var det här - själva känslan tror jag - jag väntade på, drömde om, kämpade för. I så många år var det just det här jag väntade på.

Ja, blogginlägg om det mesta kommer nog som sagt - men just nu, när jag sitter på ännu en buss på väg mot ännu ett nytt äventyr, är det Sloveniens huvudstad Ljubljana jag vill skriva om och visa er! 
Det var ännu en vacker stad! Jag gick på marknad, där det fanns alltifrån souvernier till kläder till blommor, mat, frukt och korgar. (Åh om den bara fått plats i väskan - jag som alltid velat ha en riktig picknickkorg).

Vackra byggnader, broar, skulpturer. Blommor och växter. Många fina uteserveringar, inte minst vid floden. Trevliga människor. Jag hann tyvärr inte upp till slottet och hann definitivt inte se hela staden (långtifrån!) - men kan ändå konstatera att den helt klart är sevärd! Go there. Fast börja med Bled. Ljubljana var fint - Bled var magiskt.
Jag beställde en Cola på en uteservering och fick den här istället.  Cockta. En koffeinfri slovensk läsk gjord på örter som nypon och stenros. Den smakade så annorlunda att jag var tvungen att fråga och dubbelkolla så att den inte innehöll alkohol (jag är ju nykterist), men det gör den inte. Efter en stund kom jag dock fram till att den var väldigt god! Den kan jag gärna dricka mer av.
Mitt på torget fanns "Ljubljanas own weather" - regn (vattenspridare). Galet skönt i 32-gradig värme! 😅
 
Kommentera inlägget här: