Split, Kroatien.

Just nu befinner jag mig som sagt i Split i Kroatien. Igår myste jag på stranden i min lilla förort hela dagen, men idag åkte jag in till stan och utforskade. Tittade på Diocletian's palace, ett 30.000 kvadratmeter stort romerskt palats byggt på 200-300-talet e.Kr. och som står med på UNESCO's världsarvslista. Katedralen. En annan kyrka. Ett museum. Hamnen. Promenerade på vackra gamla gator. Utforskade parken Marjan och tittade på utsikten över hela stan. Gick på marknad och köpte mig ett par jättesköna sandaler, då mina bokstavligt talat fallit i bitar av allt promenerande på den här resan.
Det är en vacker stad med häftiga byggnader, vackra gator, livlig marknad och trånga gränder. Tyvärr tycker jag personligen att stan är lite för "turistig" för att jag riktigt ska fastna för den, men den har mycket som är fint också. Utseendemässigt och med all vacker arkitektur är jag fullständigt in love med delar av den. Att promenera runt i gränderna eller på hamnen var väldigt trevligt. Den vackra uteserveringen jag åt lunch på, i en liten gränd i gamla stan, vann också mitt hjärta. (Inte minst för ägarens underbart lurviga lilla hund som sprang runt vid mina fötter...). Så jag är glad att jag är här ändå, även om det är något annat än vad jag vanligtvis är ute efter när jag reser.
Jag planerar att utforska lite öar här i närheten. En kvinna jag mötte i Zagreb rekommenderade en ö och pratade så passionerat om den att jag nästan måste dit, trots att jag från början egentligen inte var så sugen på den ön. Jag övervägde att ta en dagstur till Bosnien också, men det får nog vänta till nästa resa. Och nu får jag säga godnatt känner jag! Jag satte inte upp "Don't Disturb"-skylten på dörren igår för jag tänkte att jag skulle upp så tidigt att de inte skulle ha börjat städa än då, men där hade jag fel. Väcktes ännu tidigare imorse av att en städerska kom in i rummet. 😅🙈 Så jag är trött. Jaja. Laku noc! Godnatt!
 
Kommentera inlägget här: