Bara andas, bara lev.

Tiden går så snabbt. Just nu önskar jag mest att den skulle stanna, för en del av framtiden som jag inte vill ha - en för mig väldigt svår förändring och stor förlust - närmar sig med stormsteg. Sorgen och rädslan ökar för varje sekund. Jag blundar och önskar att tiden skulle stanna, pausa, låta mig vila i det fina, varma och trygga bara en liten stund till. Låta mig hinna med, låta mig bli redo. Låta mig andas, bara lite till. Redo blir en nog aldrig, när det handlar om att förlora någon viktig. Och tiden fortsätter, i samma takt som alltid. Ibland är det en tröst. Att tiden alltid går, i samma takt, vad som än händer. Det är inte upp till mig att bestämma, inget jag kan kontrollera. Tiden kommer gå, även när förändringen och förlusten redan skett. Livet fortsätter, vad som än händer. Det är bara för oss att följa med.Nu blev det djupt, men det händer mycket roligt också. Till exempel har jag varit på möte på en av socialförvaltningens enheter i min kommun, för jag har nämligen fått en timanställning där nu i april! Wiie! Det känns jättebra och roligt. Ser fram emot det! Nästa steg i rekryteringsprocessen för sommarens drömjobb närmar sig också och det längtar jag väldigt mycket till. Jag vill och hoppas såklart jättemycket på att det ska gå vägen, men det kommer också bli en fin upplevelse oavsett. Försöker se det så och ha roligt i stunden - och det är jag ganska säker på att det kommer bli!

Och om bara några timmar är det dags för ännu en tenta! Psykologi. Vi har på förhand fått ett "case" som vi på tentan ska beskriva och förklara med hjälp av de psykologiska teorier och begrepp vi lärt oss. Rolig examination och jag tror att det kommer gå bra. Lite orolig att jag inte ska hinna få ner allt jag vill skriva på tre timmar bara, men det löser sig. Vi har verkligen lärt oss så himla mycket i den här kursen, på så kort tid. Jätteroligt. Nu ska jag köra lite sista minuten-plugg. Vi hörs!
Nathalie:

Lycka till och kul med sommarjobbet <3

Carro :

Hej! Kom in på din blogg av en slump när jag googlade lite socionomprogram. Har bland annat sökt det du läser, jag undrar om det var svårt att komma in, samt om det är många muntliga redovisningar då det inte är min starka sida? :)

Svar: Hej! Vad roligt! :) Jag har svarat i ett eget inlägg. Se här: http://ddianasliv.blogg.se/2017/april/svar-pa-fraga-om-min-utbildning.html
ddianasliv.blogg.se

Kommentera inlägget här: