Den här boken. ❤

Utdrag ur Att dansa med träben: maskrosbarn och andra - om överlevnadens konst och pris av Solveig Cronström:

"Hur ser då de tretton på sitt liv? Är det meningsfullt att dansa när man har träben?
Ja, säger de, allesammans och med övertygelse. De har granskat uppväxtårens föreställningar och dessa har oftast visat sig hålla. De vet att det de gjorde var nödvändigt. För deras egen överlevnad, och ofta också för någon annans. De kan se på sig själva med respekt. 
Ledda av sin intuition hittade de som barn fram till något som bar dem över många mörka vatten, och de kom att utveckla sin kreativitet alltmer genom åren. Idag behöver de inte längre använda den i första hand för sin överlevnad eller för att bearbeta sina minnen. De finner en stor tillfredsställelse i själva skapandet, och i sin förmåga att se och ta tillvara det vackra omkring sig. Därigenom har de fått något i gengäld mot det som livet förmenade dem under uppväxtåren. Försynen stängde visserligen en dörr för dem, men öppnade samtidigt ett fönster.
Maskrosbarn har vuxit upp nära livets centrum. De tretton står där fortfarande, därför att ett liv på ytan aldrig tett sig möjligt för dem. Livet är för dem både meningsfullt och spännande, och de har klara mål att sträva mot. Deras positiva inställning utgår från kontrasten, som de har sett - och aldrig glömmer."
Emma Broberg:

Skulle så gärna vilja läsa den boken!

Svar: Gör det! Den är helt klart läsvärd! :)
ddianasliv.blogg.se

Madde:

Det låter som en bok som jag hade velat läsa. Tack för tipset! Kram

Svar: Vad roligt! Den är helt klart läsvärd! :) Kram
ddianasliv.blogg.se

Kommentera inlägget här: