En fredag i psykologins tecken.

Idag stod föreläsning om klinisk psykologi kombinerat med ett studentambassadör-uppdrag på schemat. Det handlade mycket om stress, en del olika diagnoser och behandlingsmetoder, vad vi som blivande socionomer kan använda kunskap om psykisk ohälsa till, varför det är viktigt och hur vi kan lära oss mer. Vi alla hade även fått i uppgift att förbereda en presentation av olika diagnoser, där jag blivit tilldelad somatoforma och dissociativa störningar. Det mesta vi pratade om var på grund av livet jag levt och intresset det väckt rätt välbekant för mig, men begreppet somatoforma störningar hade jag faktiskt aldrig stött på förut så det var kul att jag fick sätta mig in lite i just det. :)

Därefter blev det lunch med mina fina klassisar, det är så mysigt tycker jag. Vi skulle egentligen ha en till föreläsning sen, men jag bestämde mig för att bege mig hemåt och skriva seminarieuppgift istället. Vi ska låtsas att vi fått i uppdrag att utvärdera om en behandling för vuxna med depression är effektiv och beskriva hur vi skulle lägga upp en sån undersökning. Jag blev klar, så nu kan jag vara ledig i helgen! Wiiie! Jag älskar min utbildning och mina extrajobb - fattar fortfarande inte riktigt att jag får läsa om sånt jag tycker är så intressant - men den här veckan var helgen verkligen efterlängtad. Så skönt.
(P.S. Kommentarsvar kommer!)
Nathalie:

Så härligt att du trivs!! 😍

Amanda CL:

båda uppgifterna låter väldigt spännande! Har aldrig hört talas om somatoforma heller, känner att jag måste googla det nu :P

kram

Kommentera inlägget här: