Kreativitet, hundgos och maskrosor.

Kreativitet i olika former får mig att må bra. Under min uppväxt var det nödvändigt för att överleva - om jag inte hade haft teatern, skrivandet, dikterna och så småningom musiken och dansen vet jag inte var jag hade varit idag. Nu är det inte på samma sätt. Behovet är inte lika stort längre, nu när livet är lugnt, fint och redan i grunden fyllt av sådant jag älskar. Men det finns alltid där, är en väldigt stor del av den jag är och har en självklar del i mitt liv. Ju mer utrymme kreativiteten får desto bättre mår jag.

I helgen blev det en extra kreativ helg! Lördagen ägnades åt musik, låtskrivande och så lite dans på det. Igår fick jag istället ett så starkt sug att rita. Det måste vara flera år sen jag satte mig ner och bara ritade på det sättet. Så mysigt. Jag har alltid tyckt om det, men brukade vara för låst vid att det måste bli "bra" för att riktigt kunna njuta av det. Igår kunde jag släppa det, bara rita och måla för att jag ville och som jag ville. 8 timmar senare tittade jag upp och så var det kväll, typ. Jag gillar den känslan.Att mellomysa tillsammans med min fina vän Ida och den här ruskigt söta och numera väldigt stora skrutten har jag också hunnit med. Hur går det ens att vara så söt?!

Nu är det vardag igen. Idag blir det plugg och jobb. En av kursböckerna denna kurs heter Dansa med träben: maskrosbarn och andra - om överlevnadens konst och pris av Solveig Cronström och baseras på intervjuer med vuxna maskrosbarn. Jag tycker om den, både på ett personligt plan då jag som själv identifierar mig som maskrosbarn kan känna igen mig i mycket och eftersom att jag tror att överlevares egna berättelser är så viktiga för att skapa förståelse. Veckans seminarieuppgift handlar bl.a. om hur bokens maskrosbarn beskriver svårigheterna i att få stöd och hur behovet av hjälp skiljer sig mellan barndom, ungdom och vuxenliv. Och så ska vi försöka förklara det med hjälp av psykologiska teorier. Spännande. Vi är ju inne på något jag, minst sagt, brinner för.
Kommentera inlägget här: