Vi är värda att må bra.

Igår tog jag mig tid för en egen liten Diana-dag i stan. Promenerade runt. Tittade i affärer. Småshoppade lite. Åt lunch. Väl hemma lagade jag god lax med potatis, sparris och tomat- och chilisås till mig själv. Det är viktigt för mig att göra saker ensam, bara för min egen skull och utan att ens berätta för någon om mina planer i förväg. Att ha egentid hemma eller i mitt lilla bostadsområde har jag blivit rätt bra på, men att åka iväg och göra saker ensam räcker tiden sällan till för. Jag har ett litet projekt i att försöka få in det mer igen, för det är något som gör mig väldigt glad och får mig att må bra. Påminner mig om att jag är fri nu, vuxen och fri, och att mitt liv är mitt. Bästa känslan i världen.

En viktig del av att ta hand om sig själv tänker jag är att vi genom att göra det visar oss själva att vi är värdefulla. Att vi är värda att tas om hand och att må bra. Precis på samma sätt som att vi visar motsatsen när vi inte tar hand om oss, om vi t.ex. skadar oss. För vi är värda att må bra, att ta hand om oss själva, att ge oss egentid och det vi behöver. Vi är värda precis lika mycket som alla andra.Något jag fastnat för på selfcare-temat är ansiktsmasker. Jag tycker att det är så avslappnande. Likaså hörde jag för ett tag sen någon berätta att hennes sömnproblem minskat tack vare lavendeldroppar. Jag tänkte att det var värt ett försökt men istället för droppar hittade jag en lavendeldoftande massagekaka på Lush, som jag då unnade mig att köpa och totalt förälskade mig i. Igår köpte jag en till, för jag har verkligen saknat den sen den tog slut. Jag använder den inte som det är tänkt, men brukar varje kväll precis innan jag ska sova smörja in händerna, handlederna och bröstet med den. Den luktar så gott, jag blir så lugn och tillfreds - och känner mig värdefull, just för att jag ger mig själv den lilla stunden. Bara för min skull. Bara för att jag är värd det. Det är fint.
Nathalie:

Vilken bra idé det där med lavendeln. Jag brukar, i alla fall när jag kommer ihåg, spraya min favoritparfym på handlederna innan jag ska sova. Det har gett mig en trygghet och hjälper mig att sova gott, inbillar jag mig i alla fall :P kram

Amanda CL:

vad mysigt :)
Jag tycker det är skönt att gå på stan, fika, äta lunch eller middag själv ute ibland. När jag var yngre vågade jag inte för att jag trodde andra skulle undra varför jag satt där helt själv. Men det är sååå skönt ibland :)

Har utmanat dig i min blogg <3

kram

Liene Svärd:

sv: Ja :)
Gott det ser ut!

Kommentera inlägget här: