Våra röster som äntligen får höras.

Jag har skrivit om det på andra sociala medier, men inte här. Om #metoo och allt som följt av det. #Metoo, förstås, men det vet ni ju redan. Övergreppen jag blev utsatt för både som litet barn och senare har jag skrivit om många gånger förr. Jag är glad, blir så stärkt, varm, rörd och stolt över att tystnaden är bruten. Det känns inte ensamt längre. Det känns som att vi är så många som står tillsammans, backar varandra och gemensamt slänger tillbaka skammen dit den hör hemma. Den var aldrig vår. Jag blir såklart också ledsen för allt det fruktansvärda så många blivit utsatta för. Och arg. Arg på män som skadar. Arg på orättvisor, förtryck, skadliga strukturer. Arg på de som blundar, tystar, misstror, förminskar. De som tar förövarnas sida. De som vägrar välja sida och därmed per automatik tar förövarnas. De som skuldbelägger oss som blivit utsatta, istället för de som begått brotten.

Men mest av allt blir jag glad, stolt och stärkt över att våra röster äntligen får höras. 
Jag hoppas att vi aldrig tystas ner igen. Jag hoppas att vi förändrar det här på riktigt nu.
Nathalie:

Jag tycker också metoo är så jäkla bra och precis som du känner jag mig mindre ensam och kan mer och mer förstå att skulden inte är min!
Kram!

Josefin Nilsson:

Kan verkligen bara hålla med dig, Metoo är verkligen superviktigt och framför allt är det viktigt att problemet verkligen blir synligt så att ingen kan blunda för det längre. Kram!

Amanda CL:

Håller med dig! Metoo är väldigt viktigt! Det belyser ett stort och nedtystat problem i vårt samhälle

Amanda CL:

Håller med dig! Metoo är väldigt viktigt! Det belyser ett stort och nedtystat problem i vårt samhälle

Kommentera inlägget här: