September 2017.

Så har september gått. Allt är bra med mig, trots tystnaden här på bloggen. September har inneburit plugg, jobb, volontärande. Jag har dragit ner på mitt ena jobb, för att tiden och orken helt enkelt inte räcker till. Jag har skrivit juridiktenta. Födelsedagsfirat en vän. Klippt håret. Röstat i kyrkovalet. Köpt ett skrivbord. Legat rätt så däckad sjuk i nästan en vecka. Ätit glass. Köpt blommor. Plockat bär. Känt några viktiga insikter sjunka in. Varit på inflyttningsfest för den otroligt fina organisationen jag volontärar i. Myst i stan med fin-vän. Jag har för det mesta haft det väldigt bra, helt enkelt.

Mitt projekt, vars första steg är instagramkontot @vi_finns_ocksa, går framåt. Lite mer än två veckor har gått. 145 följare, två delade berättelser och fler på gång, många fina meddelanden, fint beröm från några av mina förebilder, en start till något som kanske kan bli ett samarbete. Jag har många planer, på både kort och lång sikt, men steg ett är instagramkontot. Just nu ligger fokus på att få fler att hitta dit.

Jag har tänkt på det så länge, i flera år, och jag är så glad att jag äntligen satte igång - och så tacksam och rörd över alla, både överlevare och andra, som bryr sig. Som vill berätta, vill lyssna, vill skicka stöd till de som berättar, skriver fint till mig, frågar om de kan hjälpa till... Det är så otroligt fint. ♥

Kyrkovalet.

Ni kommer väl ihåg att rösta idag?
 
💚💙💜❤️💛

Vi finns också - ett nytt projekt.

Jag har startat ett nytt projekt.✨ Projektet kommer att fortsätta utvecklas, men idag drog den första delen igång. Det är ett instagramkonto, där överlevare får dela sina berättelser, erfarenheter och upplevelser. Vi finns ocksåheter det. Kontots namn är: @vi_finns_ocksa.

"Vi är överlevare av trauma och/eller någon form av social utsatthet under uppväxten. Vi är människor som inte blivit hörda, vars röst inte fått finnas eller inte har räknats. Här tar vi tillbaka vår röst, vår rätt till vår historia och våra erfarenheter. Genom att berätta kan vi hjälpa både oss själva och andra - och sprida information till de som inte varit där. Våra erfarenheter är viktiga. Tillsammans kan vi göra skillnad."

Instagramkontot @vi_finns_ocksa riktar sig till dig som levt eller lever i någon form av utsatthet - och till dig som arbetar med målgruppen eller av annat skäl vill ha ökad förståelse. Varmt välkomna dit! ❤