Hälleskogsbrännans naturreservat.

(null) (null)Jag är i fin-väns hemstad Köping och njuter av den plötsliga våren. Idag åkte vi på utflykt till Hälleskogsbrännans naturreservat för att se konsekvenserna och naturens återhämtning efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Vilken märklig, häftig, plats. Svarta kala eller fallna träd. Barskrapade stenar. Så tyst - inte ens fågelkvitter. Och samtidigt: träden som överlevt, växterna som grott sen dess, gröna knoppar, små tallskott, en ödla, grodägg. Liv. Det var intressant att se. 🌱(null)
(null)(null)(null) 

Ett delmål accomplished!

 
Jag brukar inte sitta med plugg i sista minuten och inte heller brukar jag längre plugga på nätterna, eller ens sena kvällar, men de senaste dagarna har jag bokstavligt talat suttit med uppsatsen från morgon till kväll. Inatt klockan 3 stängde jag ner datorn, för att sätta fart igen vid 8. Och 20 minuter innan deadline var den så klar den utifrån tidsbegränsningarna kunde bli. Min B-uppsats. ❤

Jag är så stolt över mig själv. Jag har skrivit B-uppsats! Om ungdomars beskrivning av maktförhållandet mellan ungdom och socialtjänst. Jag fick ihop det. Jag gjorde det. Med det har jag gått mer än halva utbildningen. Jag är mer än halvvägs till socionomexamen. Tänk.

Drömmar. Mål. Delmål. Segrar, i stort och smått. Glädje. En vän sa en gång att det inte är mer än rätt att vi som varit med om så mycket skit njuter och firar till tusen för alla framsteg och allt positivt. De orden lever jag gärna efter. Så idag firar jag, på det sätt jag helst firar. Kanske ska jag fira lite till när opponeringen är avklarad. Passa på att njuta och vara riktigt stolt över mig själv.