Att jobba hårt mot ett mål.

Jag älskar känslan av att verkligen ha slitit med någonting som betyder något för mig och att sen bli klar. Helst ska det jag gör betyda något i sig, kännas meningsfullt och viktigt redan från början - men i andra hand ska det åtminstone vara nära kopplat till mina framtida drömmar och mål, vara en byggsten, något som krävs. Något som tar mig närmare och känns meningsfullt ur den bemärkelsen.

Känslan av att jobba med något betydelsefullt, att riktigt slita med det - och att sen bli klar. Känna att jag klarade det, jag gjorde det, jag tog mig igenom det. Känna att jag tagit mig ännu ett steg närmare målet. Det ger en sån kick. Motiverar mig att fortsätta framåt. Längre, längre. Närmare, närmare.

Idag har jag suttit hela dagen med en statistik-hemtenta. Jag brukar känna att de flesta uppgifter och tentor mest flyger förbi, för att jag tycker att det är så roligt och brinner så mycket för det. Jag försvinner in i det och tittar upp när det är klart, typ. Den här tentan har jag däremot verkligen slitit med. Jag fick motivera och peppa mig själv mycket för att komma in i mitt vanliga flow, men till slut gick det. (Tack motiverande youtube-videos!). Nu efteråt är jag mör i både kroppen och huvudet - och såå nöjd. Den är klar! I did it! Jag klarade det, den här gången också. Nu kan jag pusta ut, hämta andan, klappa mig själv på axeln, vila i det och ladda om inför nästa moment. Veta att jag är ännu ett steg närmare mitt mål.

Känslan av att jobba hårt mot något jag verkligen vill. Och att steg för steg komma närmare. Den känslan tycker jag om. Har ni något mål ni jobbar mot just nu? 
Norrskensflicka:

Försöker kämpa mig genom utbildningen xD

Svar: Heja dig! Vad pluggar du för något? :)
ddianasliv.blogg.se

Amanda CL:

min lillebror hade också jätte svårt med sin tenta i statistik!

just nu kämpar jag för att komma igång ordentligt med min manusidé :)

Svar: Hört att många haft det! Vet inte vad din lillebror pluggar, men för mig var framförallt problemet att försöka övertala mig om att det var roligt. Det är ju inte direkt för statistikkursens skull jag valt att bli socionom. ;)

Åh vad roligt med manusidé! Heja dig! :)
ddianasliv.blogg.se

Kommentera inlägget här: