Cádiz, España.

Nu är jag på plats i vackra staden Cádiz i Spanien. Här ska jag de närmsta veckorna plugga spanska och lära mig surfa! Jag kom fram till Spanien i lördags. Tog tåget till Cádiz igår. Idag har jag haft mina första spanskalektioner. Skulle haft första surflektionen också, men den blev inställd pga. vinden. Jag ska strax möta upp en klasskompis och utforska stan istället, men vi behövde hämta andan lite först. Hjärnan är rätt mos efter förmiddagens lektioner. Vi är bara tre i gruppen, lektionerna ges helt på spanska och det är massa rollspel, prat, övningar. Jag har aldrig läst spanska förut så allt är väldigt nytt.

Förutom de andra språkstudenterna pratar typ ingen här engelska. Alls. Det går inte att beställa mat eller byta några fraser alls. Det är väldigt roligt och spännande. Ger många övningstillfällen! Och det går redan framåt! Igår morse kämpade jag och en servitör med att förstå varandra på spansk-engelska. Han kunde orden "bread" och "coffee" på engelska. Sen sa han massa saker på spanska och jag gissade. Gick sådär. Fick in en stor brödbit och en flaska ketchup bredvid. 😂😂 Men till lunch lyckades jag faktiskt beställa den mat jag ville ha - på spanska - och sen lyckades jag handla i mataffären och prata med kassören också, det ni!

Jag kan dock säga att det var skööönt att få prata engelska med andra studenter på rasten idag.  avslappnat och bekvämt och vi förstår varandra och jag behöver inte tänka eller anstränga mig. Har nog en bit kvar innan jag kommer dit med spanskan. 😅
Nathalie:

Åh gud vad roligt!! Jag har läst spanska på egen hand, men skulle så gärna vilja åka iväg och lära mig på plats! Har du tagit CSN?
Kram

Svar: Åh vad kul! Det tycker jag verkligen att du ska göra, det är underbart! Och en lär sig massor, på bara några dagar. Japp, jag tog CSN! :-) Kram!
ddianasliv.blogg.se

Kommentera inlägget här: