Red hair.

 
(null)
 
(null)Jag fick visst rött hår igen. Det var flera år sen jag färgade håret sist. Egentligen har jag trivts väldigt bra i min naturliga hårfärg, men det kändes kul med en lite roligare starkare färg till sommaren! 🔥

Sista veckan på terminen börjar idag - och sista veckan innan resan. Det är alltså en språk- och surfkurs jag ska gå. Häromdagen fick jag information om boendet, som tydligen ligger på samma gata som språkskolan och typ två kvarter från stranden. Wow. Jag ska bo i en delad lägenhet, hos en kvinna och ett barn, tillsammans med andra studenter. Med enkelrum och självhushåll, vilket är skönt.

Att bo med andra och själva resan dit (som blir rätt lång med två flyg, vandrarhemsnatt och tåg för att studentspara på biljettpriset) är egentligen det enda jag är orolig för, men det blir nog jättebra. Boendet låter typ perfekt, och om jag klarade förra sommarens nattbussar ska allt den här resan också gå bra. Herregud, jag får ju till och med sova i en säng istället för på bussar! Nu är jag rödhårig också och med rött hår klarar en väl allt, eller hur? 😃🔥

Att våga fast en är rädd.

Ungefär så här har min dag idag sett ut och jag vet inte om det går att få det så mycket bättre. Jag ägnade förmiddagen åt att transkribera intervjuer i solen på verandan. Fick en stund sällskap av en söt grannkatt. Borde ha pluggat mycket mer, men en vän som var i närheten kom över med lunch och vattenmelon och en bättre pluggpaus kan det nog inte bli.

Nu är det inte ens två veckor kvar tills jag åker. Jag längtar. Och är livrädd. Det är jag alltid. Jag är en person som har väldigt mycket drömmar, stora viktiga mål, vill väldigt mycket. Jag älskar resor, äventyr, att pröva nya saker. Jag vill se, göra och uppleva allt. Men jag är också en person som varit med om svåra saker och är väldigt rädd. "Du är livrädd för allt och gör det ändå", beskrev någon mig en gång och det stämmer väl. Jag är livrädd för allt och jag gör det ändå. För att jag är halv annars. För att jag vill leva.

Jag tror att det är viktigt. Att våga och att fortsätta våga. Hela livet. Våga vad det än är som hjärtat säger. Vad det än är som känns rätt. Att utmana rädsla gör ont ibland, riktigt fysiskt ont, åtminstone i mig - men den smärtan är så mycket mindre och så mycket mer kortvarig än hur det skulle kännas att följa rädslan istället för hjärtat och drömmarna. Att välja bort en del av sig själv. Vad drömmer ni om?

Ledighet för en student.

Vill ni veta något som känns helt overkligt? Jag är efter influensan tyvärr fortfarande för sjuk för att jobba idag och förutom lite mejl att hålla koll på har jag just nu inget plugg att göra. Jag kan vara sjuk och vila och kolla serier. När jag blir frisk kan jag vara ledig. Alltså riktigt flera-dagar-i-rad-utan-att-varken-plugga-eller-jobba-alls-ledig. Hela helgen. Utan stress. Utan plugg. Utan måsten. Jag har verkligen jobbat hårt ett tag och det är en månad sen jag hade en helt ledig dag sist, så det känns nästan overkligt.

Jag och en klassis pratade om hur vi båda säger att vi är lediga när vi jobbar. Jag kom på mig själv med de orden häromveckan och började skratta åt hur bakvänt det är: "Nej ikväll ska jag plugga, men imorgon jobbar jag så då är jag ledig!". Livet som student. Tur att det finns så många fördelar och är så roligt också! Så roligt att varken plugg eller jobb faktiskt känns som jobb. Så roligt att jag till och med blivit sugen på att kanske plugga vidare ännu lite till efter socionomexamen... 😊

Nu ska jag dock återgå till att se serier och att for once ha tid att vara sjuk. Vad gör ni idag?
(Och ja, jag har plötsligt fått blogglust igen! Vi får se hur länge det håller i sig.)